Протикрадіжне обладнання — невід'ємна частина загальної охоронної системи магазину

Сфера продажів у роздрібних магазинах немислима без охоронної системи. Для забезпечення контролю за безпекою товарів багато власників бізнесу встановлюють протикрадіжне обладнання. Його експлуатація сприяє підвищенню захисту від протиправних дій клієнтів. Однак користь охоронного комплексу полягає не лише у цьому. Також він дозволяє скоротити кількість працівників у залі магазину.

Однак про його придбання слід подбати заздалегідь. Оскільки лише розміщення в торговому залі відеоспостереження може виявитися недостатньо. Наприклад, цілком резонно виглядає встановлення того ж відеоспостереження у підсобних зонах. Але тільки цим обмежуватись не варто, оскільки антикрадіжне обладнання потрібно підбирати індивідуально. Виходячи з наявних умов та специфіки бізнесу. Одними з найпоширеніших елементів протикрадіжного обладнання в сучасних магазинах є:

  • Захисні етикетки;
  • Протикрадіжні рамки на виході;
  • Протикрадіжні датчики, які спрацьовують при проходженні через рамку, якщо їх не деактивувати на касі.

При виборі антикрадіжки слід брати до уваги її технічні характеристики, надійність та можливі обмеження. Залежно від ширини охоплення зони, способу дії та інших властивостей антикрадіжного обладнання, що захищається, виділяють наступні типи охоронних комплексів:

  1. Акустомагнітні (АМ);
  2. Електромагнітні (ЕМ);
  3. Радіочастотні (РЧ).

Технологія, що використовується, так чи інакше дозволяє відстежити правопорушення. Детектуючі комплекси міцно увійшли до сучасної торгівлі. Їхнє використання стало поширеним. Все, що потрібно від охорони магазину – це наявність портативних сканерів та контроль за рамкою на виході. Ширина проходу останньої має бути розрахована на одну людину. Це значно полегшить завдання визначення злочинця.

Асортимент протикрадіжних пристроїв та витратних матеріалів для забезпечення охорони насправді досить великий. Зокрема, власник бізнесу має вибір між радіочастотними етикетками, жорсткими датчиками та іншими варіантами захисту. Антикрадіжне обладнання просто необхідне для контролю за компактними та дорогими товарами на стелажах. Як приклад можна навести продукцію електроніки. Щоб покупець міг брати її в руки і не викликати занепокоєння охоронця, слід заздалегідь подбати про встановлення охоронного комплексу. Після його монтажу за збереженням речей надійно стежитиме автоматична система. А покупець матиме можливість протестувати продукцію. Останнє значно підвищує ймовірність її подальшого придбання.